O prăjitură românească, gustoasă și ușor de preparat – Prăjitură delicioasă cu nucă și ness

Ness-ul îi dă un gust extraordinar. Recomand!

Ingrediente pentru blat:

6 albușuri, 2 linguri de cacao (daca vreti blatul negru)
2 plicuri zahăr vanilat
4 gălbenușuri
120 g zahăr pudră
160g nucă măcinată
4 linguri făină
1 plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

200g unt
150g zahăr pudră
2 gălbenușuri
1 lingură de ness
50g nucă măcinată
50g ciocolată sau cacao

Mod de preparare

Prepararea blatului:

Albușurile se bat spumă cu zahărul pudră, apoi se adaugă nuca măcinată, gălbenușurile frecate cu sare, făina in ploaie, praful de copt, cacaoa și zahărul vanilat. Se omogenizeaza bine toate ingredientele.

Compoziția obtinuta se toarnă într-o tavă de 24x30cm acoperită cu hârtie de copt și se coace la 180 grade, circa 30-35 de minute pană se coace si trece testul scobitorii.

Prepararea cremei:

Untul, la temperatura camerei, se mixează cu zahărul pudră. Se adaugă peste gălbenușurile puse la bain marie cu o lingura de zahăr circa 2-3 minute, timp in care se amesteca energic sa nu se transforme in omletă, se adaugă apoi nessul și la final nuca măcinată.

Se mixeaza bine toate ingredientele si apoi se întinde crema peste blatul răcit, iar deasupra se rade ciocolată sau se decorează cu fulgi de ciocolată/cacao.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Loading...