Pilaf de post – Rețeta călugărilor de la Mănăstirea Prislop

Rețetele mănăstirești, mai ales în perioada postului sunt binevenite oricărui credincios. Așa cum veți citi în continuare, aveți acum la îndemână rețeta celui mai bun pilaf de post, pregătit chiar de călugării de la Prislop.

Iată ce trebuie să faceți…

Pentru a obține pilaful mănăstiresc, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 cană cu orez, 2 căni cu apă, 1 ceapă medie, 1 morcov, 1 roșie medie, 1 felie de țelină, 50 g ciuperci feliate, 1 ardei gras, 1 cățel de usturoi, 2 linguri cu ulei vegetal, ½ dovlecel feliat (opțional), sare și piper după gust.

Toate legumele se taie bucățele, apoi se spală cât mai bine orezul. Turnați ulei într-un tuci, apoi căliți ceapa, ardeiul gras și usturoiul. Lăsați două-trei minute apoi puneți și restul legumelor, apoi condimentele.

Peste toate acestea adăugați orezul și lăsați puțin la călit, dar aveți grijă să amestecați continuu timp de trei minute. Ulterior, turnați apă și lăsați preparatul să fiarbă la foc mic până obervați că orezul este moale.

Să aveți poftă!

Loading...