Prime de sărbători, anunț de la Ministerul Muncii – Pensii mai mari de Paște

Ministrul Muncii a spus ca pensionarii cu grupele de munca I si II, vor primi pensii marite chiar inainte de Paste

In perioada urmatoare se va modifica valoarea puctului de pensie, de la 1 septembrie 2019, acesta se va majora la 1260 lei.

Salariatii primesc prime de sarbatori

Zona salariatilor au primit o marire de salariu de 25%, se vor acorda vouchere de vacanta de 1450 de lei, iar unii vor beneficia de indemnizatia de hrana.

Contributorii la Pilonul II de pensii pot cere de acum ca statul sa nu mai faca viramentele lunare catre pensia administrata privat, urmand ca toata contributia sa mearga doar la Pilonul I (pensia de stat), relateaza stiriactuale.net.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a publicat in Monitorul Oficial o norma in acest sens. Contributorii isi pot muta contributia dupa minimum 5 ani de cotizare la Pilonul II, iar banii stransi acolo raman in administrarea fondului privat de pensii pana la pensionarea contributorului.

Contributorii cu o vechime de minimum 5 ani la Pilonul II de pensii pot cere incetarea contributiei la fondul privat care le administreaza banii si virarea contributiei de 3,75% la Pilonul I (pensia de stat), potrivit unei norme publicate marti de Autoritatea de Supraveghere Financiara in Monitorul Oficial.

Mutarea contributiei se face incepand cu luna in care contributorul a depus cererea.

“Cererea privind retragerea de la fondul de pensii administrat privat, corect si complet formulata de catre un participant in baza art. 32 alin. (6) din Lege are drept efect incetarea platii contributiilor incepand cu contributia aferenta lunii in care a fost depusa cererea”, se arata in norma ASF.

ASF a publicat in Monitorul Oficial si modelul cererii pe care trebuie sa o completeze contributorul.

Banii stransi la Pilonul II raman acolo, iar contributorul va beneficia de ei dupa ce iese la pensie.

Loading...