Sărmăluţe mănăstirești, cum doar măicuțele știu să facă – Secretul constă în ce le fierbi

Suntem mari amatori de sarmale tradiționale și iată că am găsit soluții pentru a le prepara și în varianta de post, fără carne. Și nu orice rețetă, ci rețeta de sarmale mănăstirești.

Aceste sarmale de post cu ciuperci și orez sunt extrem de gustoase şi fragede, în acelaşi timp. Este rețeta folosită de măicuțele din mănăstiri…

Ingrediente:

• O varză murată;
• Un morcov mare sau doi morcovi mai mici;
• 500 grame ciuperci;
• O ceapă mai mare;
• O ţelină, de mărime medie;
• 200 grame orez;
• O linguriță de cimbru şi două crenguţe;
• Pătrunjel sau mărar;
• 300 ml suc de roșii
• Trei linguri pastă de tomate
• Sare, piper, după gust;
• Câteva foi de dafin;

Mod de preparare:

Cheia succesului, spun măicuțele, este ca sarmalele să se fiarbă la foc mic, în tuci.

1. Călim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm morcovul și gătim la foc mic, timp de un minut.

2. Într-un vas cu apă clocotită, adăugăm varza și o fierbem câteva minute. Apoi, desprindem foile de varză de pe cotor.

3. În tuciul cu ceapă şi morcov, adăugăm țelina, ciupercile, pătrunjelul, mărarul, sarea, cimbrul, orezul. Gătim la foc mic până la omogenizare, apoi adăugăm pasta de tomate.

4. Pe o frunză de varză, se așază o lingură de umplutură. Se formează sărmăluța și se pune în tuci. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

5. Turnăm apoi sosul de roșii, apă, condimentăm cu sare, piper, frunze de dafin, crenguţe de cimbru și punem tuciul la fiert timp de o 45-60 de minute, la foc mic.

Poftă bună vă doresc să aveţi!

Loading...