Tort yum-yum de ciocolată și blat din chefir – N-ai mâncat prăjitură mai bună

Cea mai simplă rețetă pentru un tort delicios si cremos. Cand vrei sa faci ceva dulce si nu ai prea mult timp la dispozitie, poti incerca acest tort minunat.

Ingrediente:

300 gr de iaurt sau kefir, 1 cana de zahar, 2 ouă
2 linguri de ulei, 3 linguri de cacao
1 praf de copt, 2 pahare de faina

Ingrediente pentru prima crema:

400 ml smantana pentru frisca, 1 cana de zahar, 200 gr de unt

Ingrediente pentru a doua crema:

2 oua, 200 gr de zahar
400 ml de lapte, 1 plic de zahar vanilat
200 gr de unt
2 linguri de faina

Pentru decor, puteti folosi ciocolata, alune/nuci maruntite sau diverse bombonele.

Mod de preparare:

Pentru blat – se bate kefirul cu ouale si uleiul iar in alt bol se amesteca toate ingredientele uscate – praful de copt, faina si cacaoa. Se toarna amestecul lichid peste cel uscat si se amesteca pana rezulta o compozitie omogena. Ungeti o forma de tort cu unt, turnati compozitia si puneti la cuptor la 190 grade cam 40-50 de minute. Se lasa la racit si se taie in 3

Pentru crema 1 – se amesteca toate ingredientele si se mixeaza pana devine o crema ferma si fina

Pentru crema 2 – se pune laptele la fiert. Pana fierbe laptele, se freaca ouale cu zaharul si zaharul vanilat, treptat se adauga faina si se amesteca bine. Cand laptele incepe sa fiarba, se adauga treptat peste crema – se amesteca continuu si energic.

Se pune totul in cratita, la foc mic si se amesteca pana incepe sa se inchege. Se lasa la racit dupa care se adauga untul la temperatura camerei si se amesteca din nou. Se pune 30 de minute in frigider.

Pentru asamblarea tortului – se pune prima parte de blat – crema cu ou – blat – crema cu ou – blat – crema cu frisca – se intinde pe tot tortul si se orneaza.

Poftă bună!

Loading...